u-zaporizhzhi-samogon-na-prodazh-varili-v-promislovikh-obsyagakh

У Запоріжжі самогон на продаж варили в промислових обсягах

 • 12457 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. У Запоріжжі прикрили незаконний пункт прийому металобрухту, де був розміщений і підпільний цех з виробництва лікеро-горілчаної продукції. Запорожець варив самогон в промислових обсягах. Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Запорізькій області, передает УНН.

Інформацію про те, що запорожець на території свого приватного будинку в Заводському районі влаштував пункт прийому металобрухту, отримали дільничні інспектори. На організацію цієї діяльності чоловік не мав жодних дозвільних документів.

"Під час проведення санкціонованого обшуку на території приватного будинку і прилеглої до нього ділянки поліцейські виявили чимало доказів незаконної діяльності. А саме - вилучили ваги, близько трьох тонн металобрухту чорних і кольорових металів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін, Мінекономрозвитку і ДФС зняли з себе відповідальність за боротьбу з тіньовим ринком алкоголю

Крім прийому металобрухту, чоловік також промишляв незаконним виготовленням спиртних напоїв - варив самогон. У нього правоохоронці вилучили близько 220 літрів самогону, есенції і барвники", - наголошується в повідомленні.

Все вилучене направлено на експертизу. На цей момент відкрито кримінальне провадження, уточнили в поліції.

Як повідомляв УНН, в Україні самогонний апарат безперешкодно можна придбати в Інтернеті.

І це незважаючи на те, що в Україні за самогоноваріння передбачена відповідальність. У 2014 році парламент в 10 разів підвищив штрафи за такий промисел.

Відзначимо, що продукт самогоноваріння користується попитом у вітчизняного споживача через недоступність якісного алкголя.

Перекіс ринку пов'язаний із завищеними акцизами на легальну горілку, підкреслюють екперти.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП