u-zaporizhzhi-startuvav-noviy-sezon-vidkritikh-urokiv-futbolu

У Запоріжжі стартував новий сезон відкритих уроків футболу

 • 9912 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. На минулому тижні, 2 квітня, у Запоріжжі стартував новий сезон соціального проекту ФФУ "Відкриті уроки футболу". Про це повідомляє прес-служба Федерації Футболу України, передає УНН.

За словами першого віце-президента ФФУ Вадима Костюченка, основним фокусом проекту є інтеграція вимушено переселених дітей із Донбасу та Криму до місцевих приймаючих громад.

Проект здійснюється за підтримки Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФФУ прозвітувала про нові футбольні поля на Запоріжжі

"Європейський Союз підтримує "Відкриті уроки футболу", тому що це дуже важливо для дітей, що залишилися без своїх рідних домівок і були вимушені переїхати в нові для себе місця. Усі вони чекають від нас уваги й підтримки в майбутньому. Ваш проект допомагає цим дітям інтегруватись у мирне суспільство та знайти нових друзів", — підкреслив сектор-менеджер представництва Європейського Союзу в Україні Вадим Штірбу.

У рамках проекту упродовж наступних семи днів пройдуть три семінари, які відвідають 230 учителів фізкультури, дитячих тренерів, шкільних психологів і поліцейських ювенальної превенції, які, зі свого боку, підготують стільки ж помічників на місцях — молодих лідерів, що є майбутніми волонтерами.

Як писав УНН, до "Відкритих уроків футболу" ФФУ розраховує залучити 7 тис. дітей.

Українські Національні Новини

Спорт