u-zaporizhzhi-suditimut-ofitsera-politsiyi-za-torgivlyu-dozvolami-na-zbroyu

У Запоріжжі судитимуть офіцера поліції за торгівлю дозволами на зброю

 • 12691 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. У Запоріжжі судитимуть начальника одного з управлінь Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, який підозрюється у торгівлі дозволами на зброю. Так, вартість оформлення одного такого дозволу складала 6 тисяч гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

"До суду скеровано обвинувальний акт відносно начальника одного з управлінь Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, який обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)", - сказано у повідомленні.

Слідство встановлено, що поліцейський налагодив систематичний продаж дозвільної документації на придбання, зберігання та носіння пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії (травматичної зброї). Вартість оформлення одного такого дозволу складала 6 тисяч гривень.

Загалом слідчими ДБР задокументовано одержання обвинуваченим 30 тисяч гривень неправомірної вигоди.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, посадовця сервісного центру МВС судитимуть за шахрайство та підбурювання до надання хабара у розмірі 20 тисяч доларів США за вирішення питання з прокурором.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП