u-zaporizhzhi-vikrili-shakhrayskiy-call-tsentr-z-pributkom-ponad-100-tis-grn-na-tizhden

У Запоріжжі викрили шахрайський call-центр з прибутком понад 100 тис. грн на тиждень

 • 12638 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. У Запоріжжі викрили шахрайський call-центр. Так, зловмисники телефонували громадянам, представлялись працівниками банківських установ та випитували реквізити банківської картки. Надалі списували кошти потерпілих на власні рахунки. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МВС.

"25 травня співробітники сектору кримінальної поліції спільно зі слідчими провели санкціонований обшук однієї з квартир по вулиці Сєдова в місті Запоріжжя, в ході якого викрили шахрайський сall-центр", - сказано у повідомленні.

Встановлено, що зловмисники з метою заволодіння грошовими коштами, телефонували потерпілим, представлялись працівниками банківських установ та випитували повну інформацію про реквізити банківської картки: номер, CVV-код, термін дії.

Зазначається, що при цьому дотримувалися конспірації шляхом укриття своїх номерів телефонів. Загалом, до складу злочинної організації входило близько двадцяти осіб з чітким розподілом ролей та обов’язків. За попередніми даними, працював сall-центр близько місяця та мав дохід понад 100 тисяч гривень на тиждень.

В ході обшуку працівники поліції вилучили 16 ноутбуків, 4 системні блоки, 6 мобільних телефонів, чорнові записи та 7 Sim-карток різних операторів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Наразі встановлюються всі організатори злочинної діяльності, коло потерпілих осіб та завдані матеріальні збитки. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині групу шахраїв підозрюють у продажі неіснуючих медичних засобів через інтернет. Зловмисники ошукали 20 людей на 200 тис. грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП