u-zelenskogo-khochut-zmistiti-razumkova-z-posta-spikera-i-zakrili-yomu-vkhid-na-telekanali-akhmetova-24-kanal

У Зеленського хочуть змістити Разумкова з поста спікера і закрили йому вхід на телеканали Ахметова - 24 канал

 • 29850 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Глава Верховної Ради Дмитро Разумков перешкоджає Офісу президента в ручному управлінні парламентом. У відповідь глава ОП Андрій Єрмак активізував кампанію по його зміщенню з посади. Про це повідомив 24 канал, передає УНН.

Деталі

Разумков займає відмінну від Зеленського позицію з ключових для нього законопроектів і відстоює дотримання регламенту в стінах парламенту.

"Він (Разумков - ред.) від самого початку сказав: регламент і законність важливіші примх офісу Зеленського. З цим не погоджувався Андрій Богдан, а тепер не погоджується Андрій Єрмак. Вони і нашіптували Зеленському, що Разумков небезпечний. Коли він звертався до Ради в день Конституції і говорив, що закон один для всіх, що необдумане втручання в Конституцію може обернутися катастрофою, на обличчі Зеленського все було написано, йому наче ляпас дали", - написало видання з посиланням на близького до Разумкова народного депутата "Слуги народу".

Фактично Рада залишилася єдиним непідконтрольним президенту Зеленському органом. Разумков перетворив регламент в "залізний купол", який захищає Раду від ручного управління. Автономність від Зеленського допомагає йому нарощувати політичну вагу: кількість його прихильників зростає, причому у всіх фракціях. "Для Зеленського, який сприймає критику і непокору як особисту образу, Разумков давно став червоною ганчіркою", - йдеться в матеріалі.

Додамо

Крім наростаючої особистої неприязні ОП і особисто президент бачить у Разумкові потенційного конкурента на виборах 2024 року. За даними видання, Андрій Єрмак особисто керує кампанією по "знешкодженню" Разумкова. Зокрема, його хочуть змістити з поста спікера і зробити персоною нон-грата на центральних телеканалах. З посиланням на джерела в ОП, видання написало: депутатам робили "вигідні пропозиції" за голос за його відставку, однак потрібної кількості голосів так і не зібрали. "З необхідних 226 голосів ледь зібрали сотню. З цього приводу помітно нервують і опинилися в слабкій позиції ... Навіть, якщо Офіс контролює монобільшість конвертами з грудня за справні і дисципліновані голосування, то не факт, що цими ж конвертами вони зможуть переманити на свою сторону депутатів в питанні відставки спікера. Адже одна справа натиснути кнопку "За" в турборежимі, інша піти на підлість проти Разумкова, з яким у багатьох довірчі і хороші особисті стосунки", - повідомило джерело.

Крім того, ОП домігся включення Разумкова і близьких йому депутатів в "стоп-листи" на телеканалах Ріната Ахметова: "Було вкидання про союз Ахметова і Разумкова. Насправді все навпаки: його "вимикають" з ефіру його каналів, а колишній ведучий "України 24" влаштовується до Зеленського прессекретарем".

Українські Національні Новини

Політика