u-zelenskogo-nazvali-vartist-rekonstruktsiyi-aeroportu-u-dnipri

У Зеленського назвали вартість реконструкції аеропорту у Дніпрі

 • 11894 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Приблизна загальна вартість реконструкції аеропорту у Дніпрі – 2,9 млрд грн. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

Так, 12 липня Зеленський перебував із робочою поїздкою у Дніпропетровській області. У Дніпрі він ознайомився з планом реконструкції міжнародного аеропорту, основна складова якої – будівництво нової злітно-посадкової смуги.

Президенту представили три варіанти реконструкції аеропорту.

"Було відзначено, що найбільш прийнятним є проект, який передбачає будівництво злітно-посадкової смуги на місці старої. Інші варіанти містили пропозицію зведення смуги на новій території, що вимагало додаткової роботи з відведення земель, а отже, збільшення вартості проекту та термінів", - уточнили у Президента.

Як вказали у прес-службі, нова злітно-посадкова смуга, що відповідатиме сучасним стандартам, матиме довжину 2900 м з можливістю подовження до 3200 м.

"Для будівництва нової смуги на місці старої потрібно півтора-два роки. Тендер на розробку проекту реконструкції комплексу аеропорту у Дніпрі планується на наступному тижні, приблизна загальна вартість реконструкції – 2,9 млрд грн", - зазначили у прес-службі Глави держави.

Нагадаємо, раніше уряд ухвалив рішення про виділення 200 млн грн на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту "Дніпро".

Українські Національні Новини

Політика