u-zelenskogo-planuyut-initsiyuvati-pozachergovu-sesiyu-radi-18-lipnya

У Зеленського планують ініціювати позачергову сесію Ради 18 липня

 • 8893 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Команда Президента України Володимира Зеленського планує ініціювати скликання позачергової сесії парламенту на четвер, 18 липня. Про це заявив заступник голови Офісу Президента України Руслан Рябошапка під час форуму "Встановлення справедливості — порядок денний для майбутнього парламенту" в Києві, передає кореспондент УНН.

"Ми плануємо вже на четвер (18 липня – ред.) скликати позачергову сесію парламенту, на якій будемо вимагати від парламенту ухвалити закон, який дасть працювати ефективно Вищому антикорупційному суду, ми будемо вимагати від парламенту ухвалити закон про відповідальність за незаконне збагачення", - зазначив Рябошапка.

За його словами, також ще від нинішнього складу ВРУ Офіс Президента очікує ухвалення ще низки законів. На думку чиновника, попри активну підготовку парламентарів до виборів, вони мають "виконати свій борг перед країною".

При цьому, він додав, що Офіс Президента має намір переглянути закони, що стосуються антикорупційного законодавства, зокрема того, що стосується декларацій, а також ті правки до КПК, які перешкоджають антикорупційній боротьбі.

Нагадаємо, 9 липня текст законопроекту, внесеного Президентом України Володимиром Зеленським, щодо запуску Вищого антикорупційного суду (ВАКС), з'явився на сайті Верховної Ради.

Також нагадаємо, що 12 липня спікер парламенту Андрій Парубій урочисто закрив останнє пленарне засідання Ради восьмого скликання.

Українські Національні Новини

Політика