u-zelenskogo-prodovzhat-organizatsiyu-vizitu-prezidenta-latviyi-v-ukrayinu

У Зеленського продовжать організацію візиту президента Латвії в Україну

 • 9886 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів відеоконференцію з радником президента Латвійської Республіки з питань зовнішньої політики Солвейгою Сілкалною. Сторони, зокрема, погодились продовжити організацію низки двосторонніх заходів, перенесених через пандемію COVID-19, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби ОП.

"Ігор Жовква та Солвейга Сілкална домовилися продовжити організацію низки двосторонніх заходів, перенесених через пандемію COVID-19, для проведення в поточному році. Передусім це – візит в Україну президента Латвії Егілса Левітса на запрошення Володимира Зеленського", - повідомили у Президента.

Зазначається, що співрозмовники також обмінялися думками щодо ситуації навколо протидії пандемії коронавірусу в Україні та Латвії, приділивши особливу увагу заходам, що вживаються з метою забезпечення захисту та безпеки громадян.

Було відзначено взаємну налаштованість на відновлення традиційно високої динаміки двостороннього політичного діалогу.

"Солвейга Сілкална запевнила у незмінності твердої позиції Латвії на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та наголосила на важливості збереження санкційного тиску Європейського Союзу на РФ", - зазначають в ОП.

Жовква висловив подяку за політичну підтримку, яку офіційна Рига надає нашій державі, зокрема в межах міжнародних організацій. Він також подякував за вагому практичну допомогу, передусім організацію медичної реабілітації українських військових у Латвії, та висловив сподівання, що після завершення карантинних заходів відповідна допомога буде продовжена.

Як повідомлялося в УНН, Президент України Володимир Зеленський прийняв запрошення президента Словацької Республіки Зузани Чапутової відвідати Словаччину з офіційним візитом, певно, після завершення карантину.

Українські Національні Новини

Політика