u-zelenskogo-vidreaguvali-na-virok-rosiyskogo-sudu-u-spravi-khizb-ut-takhrir

У Зеленського відреагували на вирок російського суду у “справі Хізб ут-Тахрір”

 • 10624 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Українська сторона засуджує вирок російського суду шести особам у так званій “справі Хізб Ут-Тахрір”. Про це у середу на брифінгу заявив постійний представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич, передає кореспондент УНН.

“Справа “Хізб ут-Тахрір”: ми абсолютно засуджуємо будь-які неправомірні судові процеси, які проводить держава-окупант, як на тимчасово окупованій території, так і на материковій території. Держава дуже часто користується механізмом, який вона сама придумала і застосовує — визнання організації екстремістською або терористичною, і відповідно, можливість притягнути будь-яку особу до відповідальності за будь-що. Це є системний воєнний злочин — не забезпечення права на справедливий суд, який наразі вже пішов на сотні справ. Я думаю, ми, в тому числі з правоохоронними органами АР Крим, сприяємо належному документуванню таких фактів, і відповідно направленню цих документів у Міжнародний кримінальний суд. І це може бути дуже цікаво для суду. Ще ніколи, по суті, вони не говорили про не забезпечення права на справедливий суд як воєнний злочин”, - сказав Корниевич.

З його слів, представництво тісно співпрацює з адвокатами, які допомагають українським політв’язням та намагаються зробити все в їхніх силах, щоб їх підтримати.

Нагадаємо, матеріали справ щодо захоплених кримчан в межах російських "справ Хізб ут-Тахрір" передані до міжнародних судів, в тому числі до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика