u-zelenskogo-vimagayut-shvidkogo-rozsliduvannya-napadu-na-balukha

У Зеленського вимагають швидкого розслідування нападу на Балуха

 • 15453 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Офіс Президента України проінформував про стан здоров’я Володимира Балуха, на якого було скоєно напад цієї ночі, та заявив про ймовірну відсутність політичного мотиву. Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому пресслужбою в Telegram-каналі ОПУ, передає УНН.

“Офіс Президента вкрай стурбований інформацією про напад на колишнього політв’язня Володимира Балуха. Його жорстоко побили цієї ночі — фактично в річницю його звільнення з полону. Зламані рука та ключиця. За повідомленнями лікарів, загрози його життю немає.Вимагаємо від Національної поліції швидкого та повного розслідування цього злочину. Наразі немає підтверджених даних, які свідчили б про те, що в нападу міг бути політичний мотив. Але всі версії мають бути ретельно перевірені, зокрема політична”, — наголосили у Зеленського.

В Офісі Президента стверджують, що вуличне насильство в Україні останніми роками досягло “загрозливого масштабу”.

“Злочинці відчули, що принцип невідворотності покарання не працює. Очікуємо від правоохоронців більш систематичної роботи для відновлення порядку на вулицях та превенції правопорушень”, — підкреслили в ОПУ.

Як повідомляв УНН, раніше сьогодні український режисер Олег Сенцов заявив, що звільненого з російської в’язниці українського політв’язня Володимира Балуха побили сьогодні вночі. Наразі він у лікарні.

Українські Національні Новини

Політика