u-zelenskogo-znayshli-biznes-u-rosiyi

У Зеленського знайшли бізнес у Росії

 • 52926 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Потенційний кандидат у президенти України Володимир Зеленський має зв’язок з трьома російськими компаніями. Про це йдеться у розслідуванні журналістів програми "Схеми", передає УНН.

За їхніми даними, зокрема це "Вайсберг Пикчерс", "Платинумфильм" та "Грин Филмс". Засновником цих компаній є кіпрська компанія Green Family LTD. Вона ж - співзасновниця ТОВ "Квартал 95" в Україні.

Кінцевими бенефіціарами кіпрської компанії серед інших є сам Зеленський та соратник олігарха Ігоря Коломойського - Тимур Міндіч.

"Дані офіційного реєстру вказують, що за кіпрською структурою стоять давні бізнес-партнери Зеленського по "Кварталу 95" - Андрій Яковлєв, Борис та Сергій Шефіри, сам Зеленський та Тимур Міндіч - соратник Ігоря Коломойського та бізнесмен, що має частку у наближених до олігарха медіаструктурах", - повідомляють журналісти.

Найбільш успішною із трьох російських компаній є "Грин Филмс". За даними федеральної служби державної статистики Росії, у 2017 році розмір грошових надходжень на рахунки "Грин Филмс" сягнув майже 180 мільйонів рублів. Загалом, у період з 2014-го по 2017 рік ця компанія отримала 850 мільйонів рублів або 13 млн доларів.

Також, "Схеми" виявили, що "Грин Филмс" перемогла у конкурсі на отримання часткового фінансування виробництва кінострічки з бюджету Російської Федерації.

Нагадаємо, в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону Зеленський заявив, що у Москві функціонував офіс однієї з його компанії, але він припинив свою діяльність у 2014 році.

Українські Національні Новини

Політика