u-zhenevi-provalilisya-peregovori-schodo-mirnogo-vregulyuvannya-u-yemeni

У Женеві провалилися переговори щодо мирного врегулювання у Ємені

 • 8108 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Переговори з метою пошуку політичного врегулювання тривалого конфлікту в Ємені провалилися, навіть не розпочавшись. Про зрив запланованих у Женеві перемовин повідомив у суботу представник ООН Мартін Гріффітс, передає УНН з посиланням на DW.

За словами Гріффітса, зустріч між сторонами збройного протистояння в Ємені не відбулася через те, що делегація повстанців-хуситів не змогла прибути до Женеви. Представник ООН наголосив, що повстанці хотіли поїхати до Женеви, але не змогли цього зробити. На тлі цього Гріффітс пообіцяв сам поїхати до Сани й на місці поспілкуватися з представниками повстанців.

На сьогодні через тривале збройне протистояння ООН називає ситуацію у Ємені "найгіршою гуманітарною кризою в світі". Загалом 22 мільйони людей - три чверті населення - потребують гуманітарної допомоги. Сім мільйонів жителів Ємену постійно недоїдають. Майже три мільйони жінок та дітей страждають від наслідків хронічного недоїдання.

Збройне протистояння у Ємені загострилося з весни 2015 року, коли в конфлікт втрутилася коаліція арабських держав на чолі з Саудівською Аравією. Тепер війська коаліції та її союзників намагаються захопити важливе портове місто Ходейда. Вважається, що саме через цей порт хусити отримують допомогу морем від Ірану.

Нагадаємо, наприкінці серпня аравійська коаліція атакувала міжнародний аеропорт і військову базу в Ємені.

Українські Національні Новини

Новини Світу