u-zhitomiri-zavershivsya-vsearmiyskiy-chempionat-z-rukopashnogo-boyu

У Житомирі завершився всеармійський чемпіонат з рукопашного бою

 • 9033 переглядiв

ЖИТОМИР-КИЇВ. 6 травня. УНН. Всеармійський чемпіонат України на Кубок Героя України Тараса Сенюка з рукопашного бою завершився у Житомирі, повідомляє кореспондент УНН.

У змаганнях взяли участь майже 200 військових з усіх військових навчальних закладів та формувань України.

На бійцівському килимі військові із всіх профільних навчальних закладів та родів військ. Більшість вояків воювали на Сході України. Десантник Микола став чемпіоном у своїй ваговій категорії, військовий каже: такі змагання - найкраща нагода позбавитись від негативу, набутого на війні.

"Після того, як повертаєшся з війни дуже важко адаптуватись в цивілізації, тому бої – це дуже корисно, щоб віддати всю свою злість, весь свій характер тут, а на вулиці бути нормальною, врівноваженою людиною. Найважче – це боротьба із собою. Я виходжу сам проти себе, а не проти когось, немає суперників. Є я і моя сила волі до перемоги", – розповідає Микола.

Подібні змагання проводять вже втретє. Цьогоріч до Житомира приїхало майже 200 бійців із 14 команд – це всі роди військ та всі військові навчальні заклади України. Більшість з них – професійні спортсмени, які змагались у семи вагових категоріях.

"У кожній категорії по 5, 6, 7 майстрів спорту міжнародного класу – вони чемпіони світу були – ЦСКА надали 9 учасників, які чемпіони України і також чемпіони Європи і світу – професійні бійці. І наші військовослужбовці з ними змагаються і виграють", – зазначає Андрій Палагін – начальник фізичної підготовки та спорту ДШВ України.

Абсолютну перемогу із величезним відривом у командному заліку здобула збірна десантно-штурмових військ. Переможці змагань, окрім медалей та грамот, отримали ще й грошові призи.За золоті медалі військові отримають 7 тисяч гривень, за срібні – 5, а за бронзу – 3 тисячі.

Нагадаємо, голова поліції Кіровоградщини Сергій Кондрашенко під час змаганнях із жиму лежачи встановив рекорд України

Українські Національні Новини

Кримінал та НП