u-zhitomirskiy-oblasti-pochalisya-zbori-rezervistiv-pershoyi-chergi

У Житомирській області почалися збори резервістів першої черги

 • 16589 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. У Житомирській області розпочалися збори з оперативним резервом першої черги для Десантно-штурмових військ ЗСУ. Про це повідомила прес-служба командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, передає УНН.

"У Житомирі, на базі Навчального центру розпочалася підготовка окремих спеціальностей особового складу оперативного резерву першої черги для потреб однієї із військових частин Десантно-штурмових військ Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, після підготовки відповідних документів та оформлення карток для отримання одноразового грошового забезпечення, резервістів забезпечують формою одягу, необхідним майном та спорядженням.

"Протягом визначеного періоду ці чоловіки разом з сотнями інших військовозобов’язаних з різних регіонів України відновлюватимуть свої практичні навички у володінні зброєю та військовою технікою на полігоні неподалік Житомира", - зазначили у командуванні.

Особовий склад оперативного резерву першої черги проживатиме в польовому таборі, де створені всі необхідні умови. Харчування здійснюватиметься за каталогом продуктів, запевнили у командуванні.

Як повідомив т.в.о. начальника мобілізаційної групи командування ДШВ ЗС України підполковник Олександр Процюк, програма підготовки військовозобов’язаних буде насиченою, цікавою та інтенсивною, передбачено виконання стрибків з парашутом.

"Вже завтра (сьогодні, 24 липня – ред.), для резервістів розпочнуться заходи індивідуальної підготовки, а згодом і колективної. Лише після цього, під час фахової підготовки, вони будуть опановувати свою штатну техніку", - сказав Процюк.

Крім того, під час проведення зборів з резервістами проводяться співбесіди щодо перспектив проходження військової служби за контрактом.

Нагадаємо, у листопаді минулого року через захоплення Росією українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу" і членів їхніх екіпажів у полон поблизу Керченської протоки у 10 областях України ввели воєнний стан на місяць. У зв'язку з цим в Україні розпочалися масштабні збори резервістів та військовозобов’язаних.

Навчальні збори з резервістами оперативного резерву першої черги розпочалися у Військово-Морських силах ЗСУ на початку грудня.

Наприкінці грудня у ВМС ЗСУ завершилася збори з резервістами оперативного резерву першої черги.

Українські Національні Новини

Суспільство