u-zhitomirskiy-oblasti-u-ditsadki-postachali-myasni-virobi-sumnivnoyi-yakosti

У Житомирській області у дитсадки постачали м’ясні вироби сумнівної якості

 • 9799 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. До суду направили обвинувальний акт стосовно групи осіб, яку підозрюють у заволодінні бюджетними коштами на суму майже 2 млн грн, постачаючи до дитсадків м’ясну продукцію сумнівної якості. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

"У четвер, 28 березня 2019 року, прокуратурою області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 27, 191, 205, 358 КК України та скеровано до суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, група осіб упродовж жовтня-грудня 2017 року, створивши підконтрольні фіктивні підприємства та підробивши офіційні документи, організувала та забезпечила постачання м’ясної продукції до дошкільних та інших закладів управління освіти Житомирської міської ради.

"Діючи протизаконно, "м’ясні ділки" постачали дітям м’ясні вироби, походження, асортимент, безпечність та якість яких "підтверджували" підробленими документами. Унаслідок протиправних оборудок організована група заволоділа коштами місцевого бюджету на суму 1 млн 940 тис. грн", - зазначили у прокуратурі.

У ході досудового розслідування на банківські рахунки підприємств та майно фігурантів провадження наклали арешт.

Також з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків, прокуратурою області підготовлено до суду цивільний позов.

Як повідомляв УНН, чиновницю Держгеокадастру у Київській області запідозрили у спричиненні державі збитків на майже 1,4 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП