u-zimovi-svyata-na-tli-poshirennya-omikronu-po-vsomu-svitu-skasuvali-vzhe-6300-aviareysiv

У зимові свята на тлі поширення "Омікрону" по всьому світу скасували вже 6300 авіарейсів

 • 26447 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Більше ніж 6000 рейсів по всьому світу не були здійснені або були скасовані на Різдво за григоріанським календарем, пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Як показали дані з сайту Flightaware.com напередодні ввечері, у суботу було скасовано майже 2800 рейсів по всьому світу, в тому числі майже 1000 з пунктом призначення або вильотом в США. Також було більше ніж 8000 затримок. У п'ятницю вже було 2400 скасувань і 11 000 затримувалися. На сьогодні, у неділю, було зареєстровано близько 1100 скасувань рейсів.

За даними авіакомпаній, багато скасувань рейсів в один з основних сезонів в році пов'язані з тим, що багато пілотів, бортпровідників та інших співробітників заражені коронавірусом або перебувають на карантині.

Більшість скасувань було зроблено китайськими авіакомпаніями: China Eastern скасувала 1000 рейсів в п'ятницю і суботу, що становило більше п'ятої частини з польотів. Air China також призупинила близько 20% своїх запланованих вильотів на цей період.

Авіакомпаніям США також довелося скасувати багато рейсів. За даними Flightaware, тільки United Airlines довелося скасувати близько 450 рейсів в п'ятницю і суботу, що становить близько десяти відсотків від усіх запланованих рейсів.

"Зростання кількості випадків зараження "Омікроном" по всій країні цього тижня мало прямий вплив на наші екіпажі і людей, які підтримують наші операції", - заявили в авіакомпанії.

Американська авіакомпанія Delta була змушена скасувати щонайменше 300 рейсів у суботу - після приблизно 170 збоїв у п'ятницю. Зрештою, авіакомпанія більше не бачила можливості пропонувати польоти - "включаючи перенаправлення і заміну літаків і екіпажів", заявили в Delta.

Раніше

Повідомлялося, що авіакомпанії в світі скасували в період різдвяних свят близько 5,7 тис. рейсів.

Українські Національні Новини

Суспільство