u-zoni-chaes-politsiya-rozshukala-porushnika-yakiy-zablukav

У зоні ЧАЕС поліція розшукала порушника, який заблукав

 • 11408 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. У районі міста Прип’ять поліція розшукала 28-річного чоловіка, який зателефонував до відділку і повідомив, що заблукав. Загалом за минулі вихідні правоохоронці виявили 9 порушників, які незаконно проникли до Чорнобильської зони. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу поліції Київської області.

"На спецлінію "102" звернувся 28-річний житель Києва, який заблукав у районі м. Прип’ять та попросив поліцейських забрати його. Правоохоронці оперативно відреагували на повідомлення і розшукали молодика. Втім, за порушення вимог режиму радіаційної безпеки на чоловіка склали адмінпротокол", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, під час патрулювання, працівники поліції виявили 3-х шукачів екстриму поблизу об’єкту "Чорнобиль-2". Другу групу туристів-порушників виявили у відселеному с. Бички. Ще один чоловік без відповідних дозвільних документів перебував у м. Прип’ять.

“Загалом минулих вихідних правоохоронці виявили 9 громадян, які незаконно проникли до Чорнобильської зони, минаючи контрольно-пропускні пункти. У відношенні даних громадян складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушникам загрожує стягнення штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, зона відчуження відкривається для відвідування, але з певними обмеженнями.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП