u-zoni-konfliktu-na-kordoni-kirgizstanu-ta-tadzhikistanu-rozblokuvali-dorogi

У зоні конфлікту на кордоні Киргизстану та Таджикистану розблокували дороги

 • 8894 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Раніше перекриті місцевими жителями автодороги в зоні конфлікту на кордоні Киргизстану та Таджикистану розблоковані, заявила в четвер киргизька Державна прикордонна служба (ДПС). Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"З 25 липня 2019 року відновлено рух по автотрасах Баткен - Ісфана (Киргизстан) і Ісфара - Ворух (Таджикистан)", - йдеться в повідомленні. За даними ДПС, обстановка в районі протистояння в даний час "відносно стабільна". Проте дислоковані там підрозділи прикордонників двох країн "продовжують нести службу в посиленому режимі".

"Прикордонні наряди Киргизстану і Таджикистану здійснюють спільне патрулювання на ділянці державного кордону. Спільно з представниками місцевих органів влади вони продовжують проведення роз'яснювальних робіт серед населення прикордонних районів щодо недопущення ескалації конфлікту і врегулювання ситуації", - зазначає ДПС.

Нагадаємо, на кордоні між Таджикистаном і Киргизстаном 22 липня сталися сутички, внаслідок яких загинула одна людина і щонайменше п’ятеро були поранені.

Українські Національні Новини

Новини Світу