u-zoni-oos-boyoviki-namagalisya-zbiti-bezpilotnik-obsye

У зоні ООС бойовики намагалися збити безпілотник ОБСЄ

 • 14617 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Біля села Архангельське Донецької області ворожа диверсійно-розвідувальна група обстріляла БПЛА місії ОБСЄ. Про це повідомили у пресцентрі ООС в Facebook, інформує УНН.

"Сьогодні, в районі населеного пункту Архангельське Донецької області, диверсійно-розвідувальна група російських окупаційних військ трьома чергами зі стрілецької зброї обстріляла безпілотний літальний апарат спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. У зв’язку із загрозою втрати БПЛА через дві хвилини його було посаджено. Дрон ушкоджень не зазнав", - йдеться у повідомленні.

Штаб ООС також зазначає, що окупаційні війська регулярно відкривають вогонь по безпілотних літальних апаратах ОБСЄ, чим саме намагаються протидіяти їх роботі з моніторингу обстановки на фронті.

У штабі ООС допускають, що це може свідчити про спробу бойовиків приховати від міжнародних спостерігачів забороненое озброєння.

"Російські окупаційні війська регулярно відкривають вогонь по безпілотних літальних апаратах місії та протидіють роботі таких апаратів засобами радіоелектронної боротьби. Це свідчить про намагання противника не допустити виявлення представниками міжнародних організацій озброєння, забороненого мінськими домовленостями, та інших порушень. При цьому, противник намагається звинуватити у власних діях українську сторону", - вказали у штабі ООС.

Як повідомлялося раніше, цими вихідними бойовики вже обстрілювали безпілотник ОБСЄ в районі ООС. Тоді терористи також не змогли збити БПЛА.

Українські Національні Новини

Політика