u-zoni-vidchuzhennya-chaes-viyavili-vismokh-stalkeriv

У зоні відчуження ЧАЕС виявили вісьмох сталкерів

 • 10355 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. На вихідних, 6-7 квітня, працівниками відділу поліції зони ЧАЕС у відселених селах та місті Прип’ять було виявлено 8 прихильників екстремального туризму. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ГУНП у Київській області.

Згідно із повідомленням, в одній з груп були 31-річний львів’янин та 18-річний житель міста Коростень, які незаконно проникли на територію зони відчуження з метою екстремального туризму.

Ще дві групи сталкерів було виявлено працівниками поліції у місті Прип’ять та відселеному селі Бички. Серед туристів-екстремалів - жителі Харкова, Вінниці та Коростеня.

У прес-службі додали, що стосовно затриманих громадян склали адміністративні протоколи за ст.46-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" Кодексу України про адміністративні порушення.

Прихильникам екстремального туризму загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (310-540 гривень).

Матеріали справ направлено до Іванківського районного суду Київської області для ухвалення рішення.

Раніше УНН повідомляв, що Міністерство екології та природних ресурсів зафіксувало збільшення кількості відвідувачів зони відчуження Чорнобильської АЕС у 2018 році порівняно з попередніми роками. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП