u-zoni-vidchuzhennya-pomitili-vorozhiy-tank-rukhavsya-u-bik-chornobilya

У зоні відчуження помітили ворожий танк: рухався у бік Чорнобиля

 • 133707 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. На території зони відчуження сьогодні зафіксували переміщення ворожого танку, який рухався у бік Чорнобиля. Про це повідомляє Державне спеціалізоване підприємство "Чорнобильська АЕС", передає УНН.

Цитата

"О 7 годині ранку 1 квітня на території зони відчуження, прилеглій до адмінбудівель ("Острів"), було зафіксовано переміщення однієї одиниці важкої військової техніки, а саме танку, який рухався у напрямку міста Чорнобиля", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначили, радіаційний стан на майданчику ЧАЕС не змінився.

"Параметри обладнання, що контролюються, знаходяться в межах, визначених технологічним регламентом. Персонал, який знаходиться на зміні з 20 березня, забезпечує ядерну та радіаційну безпеку", - ідеться у повідомленні.

У держпідприємстві нагадали, що 31 березня приблизно о 20:00 російські окупанти покинули територію Чорнобильської АЕС. Шляхи доступу на промисловий майданчик взяли під контроль персонал станції.

Доповнення

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що Україна повідомила їм, що російські війська виведені з Чорнобильської АЕС.

Російські окупанти, коли залишали Чорнобильську АЕС, забрали із собою полонених нацгвардійців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП