u-zoni-vidchuzhennya-zatrimali-dvi-grupi-stalkeriv

У зоні відчуження затримали дві групи сталкерів

 • 8230 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Дві групи сталкерів незаконно проникли на територію зони відчуження Чорнобильської АЕС поза контрольно-пропускними пунктами з метою екстремального туризму і були затримані працівниками української поліції. Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП у Київській області, передає УНН.

"Одну групу сталкерів, яким по 21 року, було знайдено в районі контрольно-пропускного пункту "Дитятки", всі мешканці м. Вінниця. Другу групу затримали спільно з працівниками фізичного захисту ДСП "Чорнобильський спецкомбінат", молоді люди 20 та 22 років, мешканці м. Києва", - йдеться у повідомленні.

У відношенні правопорушників було складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв УНН, 24 травня співробітники Житомирського загону Державної прикордонної служби України разом із представниками Нацполіції виявили на Київщині та затримали ще одного сталкера - 19-річного громадянина Республіки Польща.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП