u-zsu-nazvali-feykom-video-fsb-pro-zatrimannya-ukrayinskogo-desantnika

У ЗСУ назвали фейком відео ФСБ про "затримання" українського десантника

 • 13710 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Відеозапис ФСБ РФ про "незаконний перетин" адмінмежі з окупованим Кримом та "затримання" військовослужбовця 95-ї десантно-штурмової бригади Євгена Добринського є нічим іншим, аніж черговим фейком РФ. Про це інформує служба зв’язків з громадськістю командування десантно-штурмових військ Збройних Сил України, передає УНН.

"Російські пропагандиські ЗМІ публікують фейкову інформацію, що нібито наш військовослужбовець був у стані алкогольного сп’яніння та під дією наркотичних речовин - сам опинився на території України, тимчасово незаконно окупованій РФ. Це було прогнозовано! Якби дана інформація відповідала дійсності, відеозвернення з відповідною експертизою були б опубліковані першого ж дня, а не через три доби", - зазначили у ДШВ, додавши, що на відео хлопець "виглядає пригніченим" та "промовляє заздалегідь підготовлений текст".

У командуванні наголосили, що всі деталі та обставини зникнення військовослужбовця будуть з’ясовані правоохоронними органами під час проведення слідчих дій.

Пізніше у ДШВ зробили ще один допис, зазначивши що "ФСБ-ешні прикордонники та пропагандисти ОРДЛО грають не в одну дудку".

"Про це свідчить фейкове відео ФСБ-ешних прикордонників, які ніби-то "затримують" українського військовослужбовця, акцентуючи увагу на його алкогольне чи наркотичне сп’яніння. У цей же час, інтернет-ресурси ОРДЛО вкидають інформацію про те, що сам Євген Добринський відмінний хлопець, ніколи не вживав спиртного, однак зазнавав насилля з боку своїх командирів. Саме через це він перейшов до противника", - заявили військові.

Вони звернули увагу на те, що при постановці відео, опублікованого через кілька днів, режисерами ФСБ не враховані важливі деталі, які свідчать про його недостовірність.

"Головним убором форми одягу в даному підрозділі визначена панама літня, а не кашкет польовий, який вдягнули військовослужбовцю. Також не враховані час доби та погодні умови під час яких "зник" військовий, а це близько о пів на п’яту ранку. У дописах пропагандистів фейкових республік, інформація цілком не відповідає посилам ФСБ-ешних "прикордонників" та дійсності. Участі в бойових діях Євген ще не приймав. Вказані імена та прізвища його командирів зовсім нереальні. Справжнє прізвище його командира роти починається на "С", а командира взводу на "Т" та багато іншого", - пишуть у командуванні.

Нагадаємо, 30 травня близько 5:00 у районі півострова Чонгар під час несення служби на спостережному посту було виявлено відсутність військовослужбовця одного з підрозділів ЗСУ.

Пізніше почалися оперативно-розшукові дії.

Напередодні у ФСБ РФ заявили, що прикордонники РФ у тимчасово окупованому Криму затримали військовослужбовця України за "незаконний перетин кордону".

Українські Національні Новини

Політика