u-zsu-nazvali-pidstavi-za-yakikh-osoba-zvilnyayetsya-vid-prizovu

У ЗСУ назвали підстави, за яких особа звільняється від призову

 • 22114 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Відповідно до норм чинного українського законодавства, існує понад 20 підстав, за яких особа призивного віку звільняється від призову на військово-строкову службу. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив начальник відділу комплектування і призову – заступник начальника управління призову та комплектування ГУ персоналу ГШ ЗСУ Валерій Дендебера, передає кореспондент УНН.

"Хочу сказати, призовникам і батькам сьогодні наша держава – найбільш демократична щодо надання відстрочки від призову. У нас існує понад 20 підстав надання відстрочки і 7 підстав звільнення від проходження строкової служби. Крім того є інші випадки не передбаченні нормами чинного законодавства", – сказав Дендебера.

За його словами, до інших підстав може відноситись той факт, якщо призовник вважає, що його призов на строкову службу ускладнить сімейних стан, то це має розглядатись як особливі обставини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі роз’яснили причини продовження осіннього призову

Дендебера нагадав, що з 1 жовтня по 30 грудня в Україні розпочинається призовна кампанія на строкову військову службу, під час якої планується призвати і направити до військ 17 960 осіб. За словами Дендебери, у цьому році запланована кількість на пору призовників збільшена приблизно на 3 тис. осіб у порівнянні з попередньою призивною кампанією за рахунок того, що до Національної гвардії та прикордонної служби цієї осені планується набрати на 1,5 тис. осіб більше.

Як повідомялв УНН, Кабінет міністрів України затвердив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу у жовтні-грудні 2018 року. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду без обговорення.

Українські Національні Новини

Суспільство