u-zsu-poyasnili-navischo-perekrivali-povitryaniy-prostir-nad-zaporizhzhyam

У ЗСУ пояснили, навіщо перекривали повітряний простір над Запоріжжям

 • 17645 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Повітряний простір над Запоріжжям було перекрито через проведення навчань. Про це в ексклюзивному коментарі корреспонденту УНН повідомив прес-секретар командування повітряних сил України Роман Юрчило.

"Сьогодні, з 11.15 до 13.00 Українським державним центром по регулюванню та координації повітряного руху України було обмежено рух повітряних суден у повітряному просторі деяких районів України в зв’язку з виконанням спеціальних завдань військовою авіацією, які проводились в рамках навчань. Про зазначене було сповіщено авіаційні компанії України, тож це не вплинуло на здійснення цивільно-транспортного сполучення Наразі повітряний рух відновлено, аеропорти працюють в штатному режимі", - сказав Р.Юрчило.

Він уточнив, що ніяких надзвичайних ситуацій не виникало і додав, що "ця процедура була цілком правомірною і вона проводилась відповідно до ст 24 Повітряного кодексу України".

Нагадаємо, 5 липня у Міжнародному аеропорту Запоріжжя на декілька годин затримали авіарейси на Стамбул та Анталію. Повітряний простір був закритий за наказом військових.

Українські Національні Новини

Суспільство