u-zsu-sposterigayetsya-zbilshennya-zakhvoryuvanosti-na-covid-19-golovniy-sanlikar-minoboroni

У ЗСУ спостерігається збільшення захворюваності на COVID-19 - головний санлікар Міноборони

 • 11920 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. За останній тиждень у Збройних Силах України спостерігається збільшення захворюваності на COVID-19, що пов’язано з погіршенням епідеміологічної ситуації у країні та збільшенням проведених тестувань. Про це під час брифінгу повідомив підполковник медичної служби Сергій Моргун – головний державний санітарний лікар Міністерства оборони України, передає кореспондент УНН.

"За останній тиждень у Збройних Силах України спостерігається зростання захворюваності на COVID-19, що пов’язано як і з погіршенням епідемічної ситуації серед цивільного населення України, так і зі збільшенням проведених тестувань", - зазначив він.

Моргун зазначив, що за результатами епідеміологічних розслідувань встановлено, що найчастіше зараження військовослужбовців відбувається під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми: друзями та рідними за межами військових частин.

"З метою раннього виявлення хворих на COVID-19 та попередження поширення інфекції серед особового складу, у кожній військовій частині щоденно під час шикувань проводяться заходи активного виявлення осіб, які підпадають під визначення підозрілого випадку захворювання на COVID-19. Введено обмежувальні заходи у військових частинах – це термометрія, обов’язкове носіння захисних масок, обмеження службових відряджень, проведення службових нарад, шикувань", - додав він.

Нагадаємо, в Україні на ранок 7 серпня зафіксовано вже 78261 випадок коронавірусної хвороби COVID-19, кількість нових - 1453. 

Українські Національні Новини

Суспільство