u-zsu-sprostuvali-informatsiyu-pro-otruyennya-viyskovikh-u-cherkasakh

У ЗСУ спростували інформацію про отруєння військових у Черкасах

 • 19606 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. У військовій частині для організації підвезення матеріальних засобів, яка дислокується в Черкасах, не було фактів отруєння військовослужбовців. Про це повідомив УНН начальник Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України Богдан Сеник, коментуючи інформацію у ЗМІ про те, що у військовій частині, яка неподалік від школи у Черкасах, де сталося масове отруєння школярів, також отруїлися двоє військових.

“На території частини для організації підвезення матеріальних засобів, яка знаходиться в Черкасах, немає ніяких отруйних речовин. На території частини працювала санепідемстанція і теж не виявила жодних речовин і порушень”, — сказав він.

Водночас, за словами Б.Сеника, зранку під час розводу у цій частині один з військових отримав тепловий удар, але потім повернувся до строю, а ще один військовий себе погано почував, можливо, через вчорашнє святкування.

Як повідомляв УНН, вранці 8 травня у Черкасах сталося отруєння дітей, деякі з них почали втрачати свідомість під час шкільної лінійки в місцевій ЗОШ №8.

Станом на 14:30 до лікувальних закладів міста Черкаси госпіталізовано 53 учнів та 2 вчителів.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи в Черкасах, заявив, що забруднення повітря там не зафіксовано.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП