u-zsu-ye-dostatnya-kilkist-zasobiv-individualnogo-zakhistu-ta-dezinfektsiyi-sanlikar-minoboroni

У ЗСУ є достатня кількість засобів індивідуального захисту та дезинфекції - санлікар Міноборони

 • 11358 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. У Збройних силах України є необхідна кількість костюмів біозахисту, медичних масок та респіраторів різних рівнів. Окрім цього у достатній кількості було придбано інфрачервоних термометрів та засобів для дезінфекції. Про це під час брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар Міністерства оборони України Сергій Моргун, передає УНН.

"…для надання медичної допомоги інфекційним хворих у закладах охорони здоров’я системи Міністерства оборони України визначено ліжко-місця інфекційного профілю з можливістю додаткового розгортання терапевтичних відділень військо-медичних закладів. Санаторно-курортні заклади в системі Міністерства оборони України переведені на роботу у суворому протиепідемічному режимі. Наразі військові санаторії функціонують для проведення обсервації військовослужбовців, які прибувають/вибувають у район проведення операції Об’єднаних сил", - зазначив він.

За його словами, вони залучаються до виконання міжнародних місій з підтримки миру та безпеки з обов’язковою обсервацією на 14 діб перед та після ротації з проведенням вибіркових ПЛР-досліджень на COVID-19.

"У разі масового надходження хворих військовослужбовців, визначені обсерваційні зони в центрах медичної реабілітації та санітарно-курортного лікування. У запасі військових медиків перебувають більше 6 тисяч ПЛР-тестів, майже 13 тисяч експрес-тестів. За час пандемії силами стаціонарних і мобільних лабораторій військо-медичних закладів проведено більше 2500 дослідження на COVID-19", - додав Моргун.

Він акцентує увагу на тому, що медична служба ЗСУ має необхідний запас медико-санітарного господарчого майна, дезінфекційних необхідних лікарських засобів та засобів індивідуального захисту для медичного персоналу закладів охорони здоров’я в системі Збройних сил України.

"Закладами охорони здоров’я ЗСУ закуплено необхідну кількість костюмів біозахисту, масок медичних/хірургічних та респіраторів різних рівнів. У достатній кількості придбано інфрачервоних термометрів та засобі для дезінфекції, частину яких передано у район проведення Операції об’єднаних сил. В рамках благодійної допомоги отримано апарати штучної вентиляції легень. Минулого тижня проведено робочу зустріч з потенційними постачальниками щодо укладання договорів на закупівлю медичного майна, у тому числі апаратів ШВЛ екстреного класу", - підсумував він.

Нагадаємо, станом на ранок вівторка в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19 хворіє 39 осіб. За добу було виявлено три нових випадки.

Українські Національні Новини

Політика