u-zsu-z-2020-roku-maye-rozpochatisya-vprovadzhennya-standartiv-nato-zelenskiy

У ЗСУ з 2020 року має розпочатися впровадження стандартів НАТО - Зеленський

 • 10790 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що з наступного року у Збройних силах України має розпочатися впровадження стандартів і процедур НАТО. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Президента України.

Так, сьогодні, 26 червня, Глава держави заслухав доповідь начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака щодо стану справ у Збройних силах, перебігу їхнього реформування та шляхів вирішення проблемних питань.

Зеленський розглянув та узгодив документи, якими встановлено порядок застосування Збройних сил України та інших складових сил оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хомчак доповів Зеленському щодо стану справ у ЗСУ

Зокрема, документи визначають стратегічні цілі, завдання, склад Збройних сил, інших складових сил оборони, які залучаються до оборони держави, їхню потребу в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, матеріально-технічних засобах, фінансових та інших ресурсах, необхідних для виконання завдань.

Зеленський підкреслив, що з 2020 року в Україні має розпочатися впровадження стандартів та процедур НАТО у діяльності ЗСУ, передусім у підготовці військ.

"Ця робота не повинна бути імітацією, а стати реальними кроками реформування української армії відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу. При цьому ми повинні пам’ятати, що основною цінністю є людина", – сказав Президент.

Нагадаємо, новий головком НАТО заявив про плани розширити військову підтримку України.

Українські Національні Новини

Політика