uaf-trimaye-kurs-na-stvorennya-zhinochikh-futbolnikh-komand-u-vsikh-klubakh-upl

УАФ тримає курс на створення жіночих футбольних команд у всіх клубах УПЛ

 • 10728 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. В УАФ раніше ініціювали створення жіночих футбольних команд у всіх клубах УПЛ, і сьогодні від задуманого не відступають. У 2020 році рішенням виконкому УАФ затвердила стратегію розвитку жіночого футболу на наступні чотири роки. Про це розповів перший віце-президент Української асоціації футболу Вадим Костюченко, передає УНН.

"Перш за все хочу відзначити, що жіночий футбол був і залишається пріоритетним напрямком роботи Української асоціації футболу, на чому неодноразово наголошував президент УАФ Андрій Павелко. І це знайшло своє відображення у рішенні виконкому УАФ, який на початку березня затвердив стратегію розвитку жіночого футболу на наступні чотири роки", - сказав він.

За словами Костюченка, "оскільки передбачає обов'язкову наявність жіночих команд у всіх клубах української Прем'єр-ліги, цей документ повинен викликати справжню революцію".

Він також нагадав, що Українська асоціація футболу, зі свого боку, зробила все, що від неї залежало, щоб дограли матчі чемпіонату серед команд вищої ліги і розіграний Кубок України.

"У результаті - харківський "Житлобуд-2" під керівництвом Наталії Зінченко зробив "золотий дубль", перемігши в обох турнірах, а також восени представляв Україну у розіграші жіночої Ліги чемпіонів", - зазначив функціонер.

Як писав УНН, за рішенням виконкому УАФ, контракти з Наталією Зінченко, а також тренерами дівочих збірних WU- 17 і WU-19 Сергієм Сапроновим і Валерієм Паламарчуком були продовжені до кінця 2021 року.

Українські Національні Новини

Суспільство