uber-pidtrimav-ukrayinsku-reformu-taksi

Uber підтримав українську реформу таксі

 • 19152 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Компанія Uber підтримала реформу таксі, запропоновану Міністерством інфраструктури України, яка передбачає запровадження вищих стандартів безпеки для пасажирів і надання водіям змоги легально заробляти та робити фінансовий внесок у розвиток галузі. Про це УНН розповів глава з розвитку Uber у Центральній і Східній Європі Георгій Соколянський.

"Ми вітаємо будь-які прогресивні зміни, які надають гнучкі економічні можливості, сприяють вищій якості обслуговування і створюють чітку основу для сучасної мобільності. Пасажири зможуть користуватися вищими стандартами безпеки завдяки вимогам до перевірки минулого водіїв, технічним стандартам для автомобілів і обов'язковому страхуванню пасажира. Водночас сотні тисяч водіїв зможуть легально заробляти на життя, роблячи фінансовий внесок у суспільство", – зазначив він.

Соколянський окремо наголосив, що попри появу нових популярних сервісів, таких як Uber, український сектор таксі та перевезень страждає від застарілого законодавства, надмірно обтяжливих ліцензійних зобов'язань, непрозорості та відсутності стандартів якості та безпеки.

"Таким чином, проект реформи дає унікальний шанс модернізувати та лібералізувати сектор, оскільки він полегшить доступ водіїв до гнучких економічних можливостей, наприклад, за допомогою простого ліцензування, дозволити владі створити справедливе конкурентне середовище і дасть можливість мати більш прозоре уявлення про ринок, його учасників і дотримання ними правил роботи", – розповів Соколянський.

Представник Uber впевнений, що запропонована реформа таксі дозволить уряду налагодити оподаткування галузі, яке сприятиме розвитку національної економіки, а також дозволить повсюдно впроваджувати у містах сучасні форми мобільності, наприклад, через цифрові платформи та служби каршерінгу.

Соколянський додав, що враховуючи ліберальний характер реформи, в Uber не очікують зростання ціни на послуги таксі.

Нагадаємо, що новий законопроект Міністерства інфраструктури України покликаний вивести ринок таксі з "тіньового" сегменту та підвищити безпеку перевезень пасажирів.

Українські Національні Новини

Економіка