uchasnik-shturmu-kapitoliyu-yakogo-rozshukuye-fbr-opinivsya-u-bilorusi

Учасник штурму Капітолію, який перебуває у розшуку, втік до Білорусі

 • 19625 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Житель Каліфорнії Еван Ньюман, якого обвинувачують у нападі на поліцію під час шутрму Капітолію 6 січня, втік зі США до Білорусі. Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

49-річному Ньюману у п'ятницю, 10 грудня, висунули обвинувачення за 14 кримінальними статтями. 

У заяві прокуратури йдеться, що Ньюмана було помічено на відео подій під Капітолієм. Він стояв у протигазі перед барикадами, встановленими біля західного фасаду будівлі.

За даними слідства, згодом Ньюман зняв протигаз і крикнув поліції: "Я готовий померти, а ви?". Після цього він кинувся на кількох офіцерів, використовуючи барикаду як таран.

Ньюман втік із США 16 лютого. Як зазначають, минулого місяця його показали у програмі білоруського державного телебачення "Гудбай, Америко". Втікач сказав, що просить політичного притулку в Білорусі, тому що Сполучені Штати, на його думку, не правова країна.

Нагадаємо

6 січня 2021 року прибічники Дональда Трампа почали штурмувати Капітолій, щоб перешкодити затвердженню підсумків президентських виборів, які відбулися в листопаді 2020 року. Перемогу на них здобув демократ Джо Байден.

Під час заворушень загинулио четверо людей. Щонайменше 535 американцям було висунуто обвинувачення у штурмі Капітолія.

Байден назвав захоплення урядової будівлі у Вашингтоні заколотом.

Українські Національні Новини

Новини Світу