uchasnikiv-zlochinnoyi-organizatsiyi-zvinuvachuyut-v-nanesenni-10-mln-grn-zbitkiv-derzhavi-ofis-genprokurora

Учасників злочинної організації звинувачують в нанесенні 10 млн грн збитків – Офіс Генпрокурора

 • 16540 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Офіс Генпрокурора звинувачує учасників злочинної організації, створеної росіянином, в заподіянні понад 10 млн грн збитків. Про це УНН повідомляє з посилання на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

Повідомляється, що завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно шести учасників злочинної організації, створеної громадянином Російської Федерації для заволодіння чужим майном під виглядом надання послуг з автоперевезення товару. Також, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду.

"За версією слідства, вказані особи реєструвалися на сайтах автоперевізників, підшуковували вантаж для перевезення та, видаючи себе за добросовісних перевізників, надавали підприємцям підроблені документи. Завантажившись товаром, нерозмитнені вантажні автомобілі з підробленими номерними знаками, не доставляли вантаж до місця призначення. Слідство вважає, що в подальшому зазначене майно реалізовувалося учасниками злочинної організації, діями яких потерпілим завдано понад 10 млн грн збитків", - йдеться в повідомленні.

Також правоохоронцям вдалося повернути власникам викрадене майно на суму майже 6 млн грн.

"Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації –ред.), ч. 4 ст. 28 (злочин визнається вчиненим злочинною організацією, якщо він скоєний стійким ієрархічним об'єднанням декількох осіб (три і більше), члени якого або структурні частини якого за попередньою змовою зорганізувалися для спільної діяльності з метою безпосереднього вчинення тяжких або особливо тяжких злочинів учасниками цієї організації, або керівництва чи координації злочинної діяльності інших осіб, або забезпечення функціонування як самої злочинної організації, так і інших злочинних груп - ред.), ч. 4 ст. 190 (шахрайство –ред.), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа –ред.) КК України…", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, у Києві шахраї привласнили нерухомість на суму на понад 4 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП