uchast-ukrayini-v-irena-dozvolit-pretenduvati-na-pilgovi-krediti-na-zeleni-proekti

Участь України в IRENA дозволить претендувати на пільгові кредити на "зелені" проекти

 • 24869 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Приєднання України до Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA дасть можливість звертатися до Абудабійського фонду розвитку за пільговими кредитами на "зелені" проекти. Про це заявила член комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат від "Народного фронту" Наталія Кацер-Бучковська під час візиту української делегації на 8-му Асамблею IRENA в Абу-Дабі, передає УНН з посиланням на прес-службу політсили.

"Участь України в IRENA дозволить претендувати на отримання пільгових кредитів під 1-2% терміном до 20 років, а також йти в ногу зі світовими інноваціями та отримувати ціннісні рекомендації стосовно законодавчої діяльності у сфері відновлювальної енергетики", - зауважила Н.Кацер-Бучковська.

Вона зазначила, що, крім цього, приєднання України до IRENA дасть можливість залучати інвестиції разом із 150 країнами-членами цієї організації.

"Участь у засіданні на 8-й Асамблеї ІRENA має важливе значення для подальшої інтеграції України в цій організації та налагодженню ефективної співпраці між Україною та країнами-членами IRENA", - зазначила нардеп.

Нагадаємо, Президент схвалив приєднання України до Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії IRENA.

Українські Національні Новини

Економіка