ucheni-viyavili-pershu-tvarinu-yakiy-ne-potriben-kisen-dlya-zhittya

Учені виявили першу тварину, якій не потрібен кисень для життя

 • 31249 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Учені виявили першу тварину, яка не потребує кисню для життя. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

"Дослідники щойно відкрили унікальний організм, якому не потрібно дихати. Натомість, крихітний паразит живе в тканинах лосося і розвивався таким чином, що йому не потрібен кисень для виробництва енергії", - повідомили в ЗМІ.

Вказано, що відкрив десятиклітинну Henneguya salminicola старший науковий співробітник відділу мікробіології університету штату Орегон Стівен Аткінсон.

"Коли ми думаємо про тварин, ми маємо на увазі багатоклітинних істот, яким потрібен кисень, щоб вижити, на відміну від багатьох одноклітинних організмів, включаючи найпростіших і бактерій. У нашій роботі ми показали, що існує принаймні одна багатоклітинна тварина, яка не має генетичного інструментарію для використання кисню", - сказав Стівен Аткінсон.

Також зазначається, що відкрита тварина походить від медуз та коралів. Оскільки паразит живе в середовищі з низьким вмістом кисню – він не дихає.

"Організм утворює невеликі білі кісти у м’язі лосося. Це, мабуть, не завдає шкоди рибі і не може заразити людей", - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що мітохондрії тварини перетворюють їжу в енергію. Тобто, паразит поглинає молекули свого господаря, щоб виробляти енергію.

Нагадаємо, у Китаї народилися перші у світі гібриди мавп та свиней.

Українські Національні Новини

Технології