ucheni-vzhivannya-chervonogo-myasa-prizvodit-do-zrostannya-neinfektsiynikh-zakhvoryuvan-ta-inshikh-nebezpechnikh-khvorob

Учені: вживання червоного м'яса призводить до зростання неінфекційних захворювань та інших небезпечних хвороб

 • 17557 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Учені з Мічиганського державного університету виявили, що торгівля червоним і переробленим м'ясом - яловичиною, свининою, бараниною і козлятиною, а також червоним м'ясом, обробленим копченням, засолюванням або в'яленням - відіграє істотну роль в балансуванні харчування і доступності м'яса в усьому світі. Це призводить до значного зростання неінфекційних захворювань, таких як колоректальний рак, діабет другого типу та ішемічна хвороба серця, передає УНН, посилаючись на науковий журнал BMJ Global Health.

Група використовувала систему оцінки ризиків для порівняння того, де і скільки червоного і переробленого м'яса було продано в 154 країнах за 25 років. Вони порівняли це з показниками трьох хронічних проблем зі здоров'ям, пов'язаних з харчуванням, за той же період, з 1993 по 2018 рік, щоб визначити наслідки для здоров'я.

"Наші результати показують, що як експортери, так і імпортери повинні терміново вжити міжсекторальні дії для зниження негативного впливу червоного м'яса на здоров'я", — говорить автор дослідження Мін Гон Чунг.

У жовтні минулого року вчені опублікували ще одну роботу в журналі Scientific Reports, у якій вперше описали основні сили, що керують цими дієтичними змінами, щоб краще зрозуміти непередбачувені соціальні та екологічні наслідки того, що світ споживає більше м'яса.

"Щоб запобігти ненавмисним наслідкам для здоров'я, пов'язаним з торгівлею червоним та переробленим м'ясом, майбутні заходи повинні інтегрувати політику охорони здоров'я з сільськогосподарською та торговельною політикою як відповідальних країн-експортерів, так і країн-імпортерів", - резюмував завідувач кафедри сталого розвитку МДУ.

До слова

При COVID-19 підвищується ризик збільшення в'язкості крові і закупорки судин, саме тому важливо звертати увагу на продукти харчування, а також регулярно вимірювати рівень холестерину.

Відмовитися краще від ковбас, копченостей і свинини. В цілому червоне м'ясо вважається продуктом, який слід вживати з обережністю.

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м'яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров'я тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м'ясо — всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Здоров'я