uchitelku-zvilnili-zi-shkoli-pislya-pobittya-uchnya-z-osoblivimi-osvitnimi-potrebami

Учительку звільнили зі школи після побиття учня з особливими освітніми потребами

 • 27924 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. У Києві вчителя початкових класів школи №58, яка застосувала фізичне насильство щодо одного з учнів з особливими освітніми потребами, звільнили. Про це повідомили в Офісі Омбудсмена, передає УНН.

Цитата:

"Уповноваженим отримано інформацію про те, що вчителя початкових класів було звільнено з обійманої посади за вчинення аморального поступку, не сумісного з продовженням даної роботи (відповідно до пункту 3 статті 41 Кодексу законів про працю України). Заступнику директора закладу освіти з навчально-виховної роботи оголошено догану", - повідомили в Офісі Уповноваженого ВР з прав людини.

Деталі

Окрім того, як зазначається, Управлінням освіти Шевченківської РДА порушено клопотання перед Департаментом освіти і науки КМДА про оголошення догани директору школи.

Також повідомлено про проведення на початку навчального року 2021-2022 для педагогічних працівників психологічних тренінгів, навчання щодо попередження протиправних дій, проявів жорстокості та насильства в освітньому просторі.

Доповнення

У червні стало відомо, що у столичній школі №58  вчителька інклюзивного класу застосувала силу щодо дитини з особливими освітніми потребами. Інцидент стався у грудні минулого року, проте відеодокази наважилися оприлюднити тільки зараз. 

Українські Національні Новини

Суспільство