udari-po-zavodu-azovstal-u-mariupoli-komandira-polku-azov-zaklikav-svitovikh-lideriv-organizuvati-zeleniy-koridor

Удари по заводу "Азовсталь" у Маріуполі: командир полку "Азов" закликав світових лідерів організувати "зелений коридор"

 • 297012 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко закликав політиків усього цивілізованого світу організувати "зелений коридор" в Маріуполі, щоб негайно провести евакуацію цивільного населення, поранених людей, передає УНН.

Цитата

"Я командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко. Звертаюся до світових лідерів. Прямо зараз на заводі "Азовсталь" знаходяться сотні цивільних громадян, серед них багато дітей різного віку, жінок, літніх людей та сімей захисників Маріуполя, які ховаються від "руського міру" в підвалах та бомбосховищах. Поряд з українськими військовими, які продовжують боронити місто вони знайшли єдиний можливий прихисток", - сказав Прокопенко.

Деталі

За його словами, російські окупанти та колаборанти з ДНР та ЛНР свідомо знаючи, що на заводі "Азовсталь" перебувають цивільні скидають авіаційні протибункерні бомби, обстрілюють ракетами та всіма наявними артилерійськими засобами, в тому числі з кораблів.

"Драмтеатр, пологові будинку, школи, лікарні, дитячі садочки були знищені тими, хто зараз пропонує безпеку та можливість евакуації. Ніхто не вірить окупантам. Тому я закликаю політиків всього цивілізованого світу організувати "зелений коридор", надайте гарантії безпеки, щоб негайно провести евакуацію цивільних, поранених та тіла вбитих воїнів, які мають бути поховані з почестями", - закликав Прокопенко.

Доповнення

російські окупанти завдали масованого удару по заводу "Азовсталь" у Маріуполі, де ховаються сотні мирних людей.

За інформацією міськради, окупанти бомблять "Азовсталь" авіаційними бомбами ФАБ 1000 і ФАБ 3000.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Київ повернулися диппредставництва з 16 країн світу

     • 125076 переглядiв

    У Миколаєві прогриміло кілька вибухів

     • 320138 переглядiв

    У Telegram зʼявилася функція перекладу

     • 154913 переглядiв