udevyate-za-mensh-nizh-dva-misyatsi-irak-nakrila-pischana-burya

Удев'яте за менш ніж два місяці: Ірак накрила піщана буря

 • 108982 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Дев'ята піщана буря менш ніж за два місяці накрила більшу частину Іраку - влада у понеділок закрила громадські заклади та тимчасово - аеропорти, пише УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

За даними міністерства охорони здоров'я, понад 1000 людей було госпіталізовано з респіраторними захворюваннями.

Столиця Іраку Багдад була огорнута хмарою пилу, а вулиці, зазвичай забиті машинами, здебільшого були пустельні та залиті оранжевим світлом. На південь від столиці, неподалік шиїтського храму міста Наджаф, пастухів також вкрило пилом.

Прем'єр-міністр Іраку Мустафа аль-Казимі наказав припинити всі роботи в державних установах, окрім служб охорони здоров'я та безпеки, пославшись на "погані кліматичні умови та прихід сильних піщаних бур".

Було припинено повітряне сполучення в міжнародних аеропортах Багдада, Ербіля та Ен-Наджафа, після чого польоти відновилися у столиці та Ербілі. Пізніше в понеділок увечері аеропорт Ербіля знову закрився "через густий пил", повідомляє державне інформаційне агентство INA.

Окрім того, рейси були зупинені в сусідньому Кувейті - вдруге цього місяця. Друга сильна піщана буря менш ніж за тиждень також обрушилася на столицю Саудівської Аравії Ер-Ріяд.

Доповнення

Ірак входить до п'ятірки найуразливіших країн світу до зміни клімату та опустелювання. Міністерство навколишнього середовища попередило, що протягом наступних двох десятиліть Ірак може пережити в середньому 272 дні піщаних бур на рік, а до 2050-го їх кількість перевищить 300 днів.

Це вже дев'ята піщана буря в Іраку з середини квітня. У результаті двох попередніх піщаних бур в Іраку близько 10 000 людей було госпіталізовано з респіраторними захворюваннями і одна людина загинула.

Українські Національні Новини

Новини Світу