udoskonaleno-mekhanizm-tarifoutvorennya-v-sferi-alternativnoyi-teploenergetiki

Удосконалено механізм тарифоутворення в сфері альтернативної теплоенергетики

 • 15240 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Сьогодні уряд схвалив постанову "Про внесення змін до Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, її транспортування та постачання", розроблену спільно Міністерством енергетики і Держенергоефективності. Про це повідомила пресслужба Міненерго, передає УНН.

Запропоновані зміни удосконалюють механізм розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, шляхом врахування двоставкових тарифів на теплову енергію.

"Середньозважені тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, використовуються як основа для розрахунку тарифів на теплову енергію, вироблену з альтернативних джерел енергії, для потреб населення та бюджетних установ (за "скороченою процедурою 90%")", - повідомляють у відомстві.

Також зазначається, що ухвалені урядом зміни до Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію сприятимуть подальшому використанню альтернативних видів палива для виробництва теплової енергії.

Українські Національні Новини

Політика