uganda-ogolosila-pro-pershu-smert-vid-likhomanki-ebola-z-2019-roku

Уганда оголосила про першу смерть від лихоманки Ебола з 2019 року

 • 108215 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Міністерство охорони здоров'я Уганди у вівторок оголосило про перший летальний випадок висококонтагіозного вірусу Ебола з 2019 року, оголосивши про спалах у центральному районі Мубенде. Про це повідомляє AFP, передає УНН.

Цитата

«Підтверджений випадок – це 24-річний чоловік… який мав симптоми Еболи і пізніше помер», – повідомило міністерство.

Деталі

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що вісім інших пацієнтів  із симптомами проходять лікування.

"Вперше за більш ніж десятиліття в Уганді реєструється суданський штам лихоманки Ебола", - заявила директор ВООЗ в Африці Матшидісо Моеті.

За даними ВООЗ, раніше було сім спалахів суданського штаму, у тому числі чотири рази в Уганді та тричі у Судані.

В Уганді, яка має кордон із Демократичною Республікою Конго (ДРК), у минулому було кілька спалахів лихоманки Ебола, востаннє 2019 року, коли загинуло щонайменше п'ять людей.

Найстрашніша епідемія в Західній Африці в період з 2013 по 2016 рік забрала життя понад 11 300 людей.

Довідка

Ебола – часто смертельна вірусна геморагічна лихоманка. За даними ВООЗ, рівень смертності, як правило, високий, досягаючи 90 відсотків у деяких спалахах.

Вперше виявлений 1976 року в ДРК, вірус, природним господарем якого є кажан, з того часу викликав серію епідемій в Африці, вбивши близько 15 000 людей.

Передача інфекції людині відбувається через біологічні рідини, при цьому основними симптомами є лихоманка, блювання, кровотеча та діарея.

Інфіковані люди стають заразними до появи симптомів, тобто після інкубаційного періоду від двох до 21 дня.

В даний час не існує ліцензованих препаратів для профілактики або лікування лихоманки Ебола, хоча ряд експериментальних препаратів знаходиться в розробці, і тисячі людей були вакциновані в ДРК та деяких сусідніх країнах.

Українські Національні Новини

Новини Світу