ugoda-pro-asotsiatsiyu-u-yes-napolyagayut-na-priskorenni-modernizatsiyi-mitnitsi

Угода про асоціацію: у ЄС наполягають на прискоренні модернізації митниці

 • 10397 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Однією з найважливіших позицій Угоди про асоціацію з ЄС є питання митниці. Проте у ЄС не бачать суттєвого процесу у цьому сегменті. Про це на третьому відкритому економічному форумі "Економічне зростання та створення робочих місць: порядок денний для України" повідомив перший секретар відділу торгівлі та економіки Представництва ЄС в Україні Жослін Гітон, передає кореспондент УНН.

"ЄС впевнений, що уряд України дотримається вимог щодо модернізації митної та податкової політики. Для цього необхідна глибока співпраця між Мінфіном, ДФС та профільними комітетами ВР. Один із найважливіших розділів Угоди про асоціацію є питання митниці. Але ми бачимо не досить суттєвий прогрес", - зауважив Гітон.

Він додав, що попри певний прогрес - конвенція ПанЄвроМед, система "єдиного вікна", Україна потребує створення уповноваженого економічного оператора, а також вдосконалення загальних принципів та процедур транзиту – запровадження нової комп'ютеризованої транзитної системи.

Як повідомляв УНН, Мінфін хоче спростити процес взаємодії бізнесу та контролюючих органів в рамках механізму “єдиного вікна” на митниці.

Українські Національні Новини

Політика