ugorschina-domovilasya-z-gazpromom-pro-vidstrochku-na-1-9-mlrd-yevro-bloomberg

Угорщина домовилася з "Газпромом" про відстрочку на 1,9 млрд євро - Bloomberg

 • 132990 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Угорщина, одна з країн Європи, найбільше залежних від російських енергоресурсів, отримає відстрочку обсягои близько 1,9 млрд євро (1,9 млрд доларів) за платежами за газ ПАТ "Газпром" протягом опалювального сезону, з посиланням на джерело повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

У понеділок Угорщина оголосила, що домоглася трирічної відстрочки від "Газпрому" за платежами, які підлягають сплаті протягом шестимісячного періоду, не розкриваючи умов угоди.

У перший рік Угорщина заплатить 20% від суми і по 40% у наступні два роки, за словами двох джерел. Сума, яка буде відстрочена до оплати, має відсоткову ставку, еквівалентну трирічному міжнародному суверенному боргу Угорщини на середину вересня, яка, за словами джерел, становила близько 3,5%.

Угорщина, ймовірно, повинна буде заплатити за російський газ протягом зими близько 4 мільярдів євро або більше, не рахуючи відстроченої суми, яка оцінюється в 1,9 мільярда євро, сказало одне із джерел. 

Офіційні особи в Будапешті заявили, що немає межі сумі, яка може бути відстрочена до виплати, і вона може збільшитися зі зростанням ринкової ціни на природний газ. 

Доповнення

Угорщина очолила опозицію санкціям ЄС проти рф, якщо вони стосуються енергетики.

От і напередодні затвердження нового пакету санкцій Будапешт заявив про "протиснення" своїх вимог у нього.

Українські Національні Новини

Новини Світу