ugorschina-gretsiya-kipr-ta-malta-blokuyut-noviy-paket-sanktsiy-yes-proti-rf-politico

Угорщина, Греція, Кіпр та Мальта блокують новий пакет санкцій ЄС проти рф - Politico

 • 129377 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Введення нових санкцій ЄС проти росії може бути відкладено через те, що низка країн заперечує обмеження ціни на російську нафту, пише Politico з посиланням на джерела в дипломатичних колах, інформує УНН.

Деталі

За даними видання, чотири країни не готові затвердити стелю цін на російську нафту, яка мала стати основним обмеженням нового пакету санкцій ЄС. Крім Угорщини, до цих країн входять Кіпр, Греція і Мальта.

При цьому у вирішенні зовнішньополітичних питань кожна країна ЄС має право вето, що дозволяє одноосібно блокувати пакет нових санкцій.

Будапешт знову вимагає особливих умов - дозволу на реекспорт російської нафти до сусідніх країн ЄС, яку Угорщина продовжує отримувати трубопроводом через виключення з останнього пакету санкцій, зазначає видання. Проте Єврокомісія та інші країни ЄС стурбовані тим, що це дасть Угорщині несправедливу перевагу на єдиному ринку.

У свою чергу, Кіпр, Греція і Мальта висловлюють побоювання, що ЄС "вистрілить собі в ногу", якщо заборонить танкерам перевозити російську нафту, вартість якої буде вищою за заплановану стелю, не переконавшись, що така ж заборона буде вводиться іншими великими гравцями - Туреччиною, Індією та Індонезією, пише Politico. На думку цих країн, у разі введення санкцій держави, які не приєдналися до санкцій, можуть зайняти частку ринку, що звільнилася, і продовжити перевезення.

Доповнення

Новий пакет санкцій, восьмий, було розроблено Єврокомісією наприкінці вересня у відповідь на "референдуми", проведені в так званих "днр", "лнр" та окупованих Херсонській та Запорізькій областях.

Українські Національні Новини

Новини Світу