ugorschina-ne-pidtrimaye-novi-sanktsiyi-yes-proti-rosiyi-u-sferi-energetiki

Угорщина заявила, що не підтримає нові санкції ЄС проти росії

 • 153698 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Угорщина не може підтримати запланований Євросоюзом восьмий пакет санкцій проти росії, якщо він міститиме обмеження у сфері енергетики. Про це заявив керівник апарату прем'єр-міністра країни Гергей Гуйяш, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Угорщина вже багато зробила для підтримки європейської єдності, але якщо в пакеті є енергетичні санкції, то ми не можемо і не будемо його підтримувати", - повідомив Гуйяш під час брифінгу: "Ми чекаємо на остаточний, повний список санкцій, і тоді ми зможемо вести переговори про це. Угорщина не може підтримати енергетичні санкції."

Деталі

У середу, 28 вересня, ЄС запропонував нові санкції проти росії на тлі її повномасштабного вторгнення в Україну, зокрема більш жорсткі торговельні обмеження, розширений "чорний список" громадян рф та обмеження цін на нафту для третіх країн. Запропоновані обмеження не передбачають заборону на імпорт російських алмазів, яку пропонували запровадити Польща та три країни Балтії.

Крім цього, уряд Угорщини веде переговори з Єврокомісією щодо забезпечення мільярдів євро з фондів ЄС, заблокованих через проблеми верховенства права у країні. Гуйяш сказав, що очікує підписання угоди, оскільки Будапешт готовий виконати всі свої зобов’язання перед Комісією.

Раніше

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що санкції ЄС проти росії нібито завдали шкоди європейській економіці більше, ніж російській, і закликав скасувати обмеження до кінця цього року.

Пізніше, під час виступу в парламенті, він поскаржився на санкції, запроваджені Заходом проти росії, а також заявив, що війна в Україні затягнеться на довгий час.

Українські Національні Новини

Новини Світу