ugorschina-pershoyu-v-yes-skhvalila-kitaysku-vaktsinu-vid-covid-19

Угорщина першою в ЄС схвалила китайську вакцину від COVID-19

 • 14286 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Угорщина стала на минулому тижні першим членом Європейського союзу, який купив російську вакцину від COVID-19, а в п'ятницю, 29 січня, стала першою в блоці, схваливши китайську вакцину від виробника Sinopharm, передає УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Сьогодні OGYEI (Угорський регулятор лікарських засобів) видав дозвіл на використання вакцини Sinopharm, тому слідом за вакциною Pfizer, Moderna, AstraZeneca і російською Sputnik, ми також можемо розраховувати на щеплення від Sinopharm", - сказала на брифінгу 29 січня представник медслужби Сесілія Мюллер.

Деталі

Раніше прем'єр-міністр країни Віктор Орбан заявив на державному радіо, що контракт на закупівлю вакцини в Китаї може бути укладений найближчим часом.

Орбан також сказав, що для себе він обере китайську вакцину, оскільки найбільше їй довіряє.

Раніше стало відомо, що Угорщина, на відміну від більшості членів ЄС, зробила вибір на користь вакцин з Росії і Китаю, щоб прискорити національну кампанію з вакцинації.

За даними уряду, на даний момент в країні 364 909 осіб були інфіковані і 12 374 особи померли від COVID.

Що було раніше

Нагадаємо, що в цьому місяці Сербія отримала мільйон доз вакцини Sinopharm від COVID-19, ставши таким чином першою європейською країною, яка розпочала програму масової вакцинації китайської вакциною.

Українські Національні Новини

Новини Світу