ugorschina-vidmovila-ukrayini-u-postachanni-zbroyi-cherez-svoyu-teritoriyu

Угорщина відмовила Україні постачати зброю через свою територію

 • 132245 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Угорщина відмовила Україні постачати зброю через свою територію і виправдала це рішення тим, що “безпека угорського народу є першочерговою”. Про це на сторінці у Facebook написав глава МЗС Угорщини Петер Сіярто, пише УНН.

Цитата

"Вчора на саміті прем'єр-міністрів ЄС президент України Володимир Зеленський повторив дві відомі вимоги: дозволити постачання зброї через нашу країну і водночас припинити закупівлю природного газу та нафти в росії. Ми розуміємо, що для президента України український народ є найважливішим, але для нас безпека Угорщини та угорського народу є першочерговою", - заявив він.

Деталі

Сіярто наголосив, що Угорщина робитиме все, щоб не бути втягнутою у війну, тому не дозволить постачання зброї через територію України.

“Ці вантажі були б військовою метою, яку потрібно знищити, і ми не хочемо ризикувати життям та безпекою угорського народу. Водночас ми також перешкоджатимемо угорському народу заплатити ціну війни. Припинення постачання природного газу та нафти з росії унеможливить постачання Угорщини енергоносіїв і водночас призведе до різкого зростання накладних витрат. Тому ми й досі не підтримуємо розширення санкцій на енергопостачання. Ми маємо триматися подалі від цієї війни!" - додав міністр.

Доповнення

Виступаючи перед угорськими журналістами, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що позиція НАТО збігається з інтересами національної безпеки Угорщини, за якими необхідно зробити все, щоб військовий альянс не втручався у війну в Україні.

На думку Сіярто, створення та підтримання безпольотної зони, запропоноване деякими країнами, становить небезпеку війни, оскільки це призведе до бойових дій у повітрі. А створення миротворчої місії в Україні має ризик сухопутної війни. Тому Угорщина ветуватиме ці рішення в межах НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу