ugorschina-vimagaye-ne-vklyuchati-patriarkha-kirila-do-spisku-sanktsiy-yes-vloomberg

Угорщина вимагає не включати патріарха Кирила до списку санкцій ЄС - Вloomberg

 • 195499 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. За словами офіційних осіб, знайомих із переговорами за зачиненими дверима, Угорщина розчарувала послів ЄС у Брюсселі в середу вдень, висунувши додаткові вимоги, які затримують схвалення шостого пакету санкцій блоку проти росії, що включає часткову заборону нафти. Про це УНН пише з посиланням на Вloomberg.

Деталі

Будапешт зажадав, щоб патріарх Кирил, який очолює Російську православну церкву і є затятим прихильником путіна та війни в Україні, був виключений із запропонованого списку осіб, які підпадають під санкції, заявили офіційні особи.

За словами одного чиновника, ім'я Кирила не згадувалося лідерами на саміті на початку цього тижня.

Угорщина також порушила дрібні технічні питання, пов'язані із забороною на нафту. За словами офіційних осіб, терміни затвердження пакета послами нині не зрозумілі, додає Вloomberg.

Контекст

Кирило підтримує путіна непохитно з того часу, як він обійняв найсвятіший пост у країні в 2009 році.

У 2012 році Кирило назвав правління путіна «дивом Божим», яке поклало край економічним потрясінням 1990-х років, що послідувало за розпадом Радянського Союзу.

На відміну від свого діда, священика, засланого на три десятиліття в сталінські трудові табори, Кирило, що народився в 1946 році, швидко піднявся службовими сходами, ставши главою відділу зовнішніх зв'язків і згодом започаткував власну телепередачу, присвячену релігійним ідеям.

Програма вже зробила ім'я Кирила номінальним, коли він став патріархом, у ролі якого він спостерігав за релігійним життям понад 110 мільйонів послідовників.

По телебаченню він запропонував амбітний план зміни іміджу церкви, що стагнував за часів санкціонованого державою атеїзму в Радянському Союзі, і щодо розширення її присутності в державних установах, таких як школи та армія.

Кирило закріпив православні цінності у повсякденному житті, кульмінацією чого стало посилання на Бога в новій конституції, прийнятій у 2020 році — зведенні законів, яке потенційно дозволило путіну залишитися при владі до 2036 року.

Церква під керівництвом Кирила також вітала дії проти релігійних меншин у росії. Коли 2017 року законодавці заборонили Свідків Єгови, представник церкви назвав групу «тоталітарною сектою», яка хотіла «зруйнувати психіку людей, зруйнувати сім'ї».

Патріарх уже давно оточений чутками про зв'язки з КДБ радянських часів, де також працював путін, та твердженнями про марнотратний спосіб життя.

У 2012 році російські блогери помітили фотографію, на якій годинник вартістю понад 30 000 доларів зображений на зап'ясті святого вождя.

Українські Національні Новини

Новини Світу