ugorschina-zayavila-pro-zatrimku-ratifikatsiyi-vstupu-shvetsiyi-do-nato-cherez-nevdovolennya

Угорщина заявила про затримку ратифікації вступу Швеції до НАТО через "невдоволення"

 • 371822 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Угорщина затримує вступ Швеції до НАТО через "невдоволення" стосовно критики Стокгольмом політики прем'єр-міністра країни Віктора Орбана, заявив у середу офіційний представник угорського уряду Золтан Ковач, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За словами прес-секретаря уряду Угорщини Золтана Ковача, подолання цього "вимагатиме зусиль з обох сторін".

Швеція та її сусід Фінляндія звернулися з проханням вступити до військового альянсу НАТО минулого року після вторгнення рф в Україну. Але процес загальмували Угорщина та Туреччина.

Після кількох місяців тяганини з боку правлячої партії Орбана "Фідес" угорський парламент у понеділок схвалив законопроект, що дозволяє Фінляндії вступити до НАТО, але законопроект щодо Швеції "застряг".

"У випадку зі Швецією існує достатня кількість невдоволень, що необхідно вирішити до того, як вступ країни буде ратифіковано", - написав Ковач у своєму блозі.

Шведські представники "неодноразово прагнули очорнити Угорщину дипломатичними засобами, використовуючи свій політичний вплив для завдання шкоди угорським інтересам", сказав він, маючи на увазі шведську критику з приводу підриву верховенства права урядом Орбана за останні 13 років. Орбан заперечує ці звинувачення.

Він сказав, що Стокгольм уже багато років мав "вороже ставлення" до Будапешта.

"Додавання до цього бід і невдоволень Анкари не залишає великого простору для маневру, принаймні доти, доки шведи не почнуть змінювати свою мелодію і допоможуть цим затягнутим ранам зажити", - сказав Ковач.

Доповнення

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив минулого тижня, що парламент Туреччини також розпочне ратифікацію приєднання Фінляндії. Але він утримався від схвалення заявки Швеції, звинувативши її у приховуванні тих, кого Анакара називає курдськими бойовиками.

Українські Національні Новини

Новини Світу