ugorschina-zayavila-scho-ne-bude-postachati-zbroyu-dlya-pidtrimki-ukrayini-u-viyni-z-rosiyeyu

Угорщина заявила, що не буде постачати зброю для підтримки України у війні з росією

 • 190970 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Прес-секретар прем'єр-міністра Угорщини заявив CNN, що країна не буде постачати зброю для підтримки України у війні з росією. Про це повідомляє УНН.

Цитата

"Позиція Угорщини тверда… ми не збираємося втручатися в цю війну за допомогою зброї та постачання солдатів", – сказав у п’ятницю міжнародний речник прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Золтан Ковач.

Деталі

У зверненні минулого місяця президент України Володимир Зеленський розкритикував Орбана, закликаючи Угорщину "самій вирішувати, з ким ти".

Після перемоги на виборах минулого тижня Орбан обурився на слова Зеленського, заявивши, що його кампанія "мусила боротися з величезною кількістю опонентів", включаючи президента України.

Ковач сказав CNN, що хоча Угорщина підтримає Україну гуманітарною допомогою, прем’єр-міністр Орбан відхилив "прохання Зеленського".

"Як суверенній державі, не надсилайте нам повідомлення. Ми знаємо, що робити. Ми робимо все, що в нашому розпорядженні, але це не буде тим, що ви намагаєтесь нам наказати. Я вважаю, що пан Зеленський представляє український національний інтерес. Ми бачимо тривожні образи та трагедію, які відбувається в Україні. Ми будемо піклуватися про всіх, хто приїжджає з України", – сказав він.

Однак Ковач заявив, що припинити купувати російські енергоносії "неможливо".

Угорщина запропонувала провести саміт миру у своїй столиці Будапешті — цю пропозицію речник МЗС України Олег Ніколенко назвав "цинічною".

Нагадаємо

Угорщина отримала першу партію ядерного палива від рф авіашляхом - Сійярто.

Українські Національні Новини

Новини Світу